Update Medicatiebeoordeling (Opfrisdag farmacotherapie) voor apothekers

Apothekers Fysiek

De nascholing Update Medicatiebeoordeling is de jaarlijkse opfrisdag voor apothekers en apotheekhoudende huisartsen over farmacotherapie en richtlijnen. In een dag ben je bijgepraat over geneesmiddelen bij pds, colitis ulcerosa, fractuurpreventie, osteoporose, mictieklachten en de medicijnrol. Reizen naar Utrecht hoeft niet want deze opfrisdag farmacotherapie wordt aangeboden door de GAV in samenwerking met IVM in Tolbert (provincie Groningen).

Programma
Centraal tijdens de Update Medicatiebeoordeling staan de nieuwe ontwikkelingen in de standaarden en richtlijnen die van belang zijn bij het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. Dit jaar staan we stil bij de nieuwe inzichten op het gebied van inflammatoire darmaandoeningen, mictieklachten, osteoporose en fractuurpreventie. Bij elke aandoening bespreken we de (medicamenteuze) behandeling en de plaats van nieuwe geneesmiddelen en het minderen en stoppen van geneesmiddelen. Ook de nieuwe richtlijnen rond het prikkelbaredarmsyndroom en de geïndividualiseerde distributievormen komen aan de orde. Met deze actuele kennis ben je in staat je vaardigheden met betrekking tot medicatiebeoordeling nog verder aan te scherpen. En natuurlijk heb je tijdens deze dag ruim de gelegenheid je ervaringen uit te wisselen met je collega’s en casussen te bespreken.

Leerdoelen
Na afloop van de nascholing:
• ken je de nieuwe richtlijnen op het gebied van de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen, prikkelbaredarmsyndroom, fractuurpreventie en mictieklachten
• ken je de nieuwe richtlijn over de geïndividualiseerde distributievormen
• kun je adviseren over strategieën voor het minderen en stoppen van middelen bij mictieklachten en bij osteoporose
• kun je deze en andere kennis toepassen in een medicatiebeoordeling

Datum: donderdag 20 juni 2024
Tijd: 10.00 – 17.00 uur (inclusief lunch)
Spreker: Marjolijn Roper-Venema (Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik)
Locatie: CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27, 9356 AT Tolbert
Accreditatie: door IVM aangevraagd voor 6 punten als kleinschalig interactieve scholing (KNMP/NVZA)
Competenties: Vakinhoudelijk handelen: 60%, Kennis en wetenschap: 40%
Cursuskosten: leden €360,- niet-leden €450,- (exclusief 21% btw).

Er geldt een maximum aantal deelnemers.

Direct aanmelden

Deze nascholing wordt georganiseerd in samenwerking met IVM