Apothekersassistenten

Ieder voor- en najaar verschijnt de cursusgids voor apothekersassistenten met een gevarieerd aanbod. De nascholingen staan open voor apothekersassistenten van de apotheken die lid zijn van de Groninger Apotheken Vereniging, alsmede assistenten van apotheekhoudende huisartsen, gevestigd in het kernwerkgebied van de GAV. Het scholingsaanbod bestaat gemiddeld uit 25 cursussen per jaar. De meeste cursussen zijn door SANA geaccrediteerd. De cursussen die (nog) niet geaccrediteerd zijn, voldoen aan de door de GAV gestelde kwaliteitseisen. Een deel van het cursusaanbod wordt door de verpleegkundig consulent ontwikkeld. Zij bewaakt de kwaliteit van de inhoud en organisatie.

SANA geaccrediteerde nascholingen

De GAV is eigenaar van de volgende SANA geaccrediteerde nascholingen:

  • Basiscursus Wondbehandeling SANA 15.808
  • Urineafvoerende materialen, levering door de apotheek SANA 14.757
  • Compressiematerialen in de apotheek: niet te strak en niet te ruim! SANA 14.755
  • Bloedglucosemeters, het belang van zelfcontrole Cursus ID 166218
  • Basiscursus Incontinentie SANA 16.1023
  • Insuline en insulinepennen SANA 16.1000


Groningen

De cursusgids najaar 2018 is op 16 juli 2018 naar de apotheken en deelnemende AHHA verzonden. Op 17 juli 2018 is de gids ook digitaal aan alle apotheekhoudende huisartsen in Groningen verzonden. Aanmelden voor de cursussen is mogelijk tot uiterlijk 1 september 2018.

Lees meer

Friesland

In 2018 organiseert de GAV weer cursussen voor apothekersassistenten in Drachten. Lees verder voor het aanbod...

Lees meer

Drenthe

M.b.t. nascholing medische hulpmiddelen voor apothekersassistenten kunnen Drentse apotheken contact opnemen met het secretariaat van de GAV.

Lees meer

Twente

Op dit moment zijn geen nascholingen voor apothekersassistenten gepland in de regio Twente. Heeft u belangstelling voor cursussen medische hulpmiddelen, neemt u dan contact op met het secretariaat.

Lees meer

Kalender

Een overzicht van het aanbod van cursussen voor apothekersassistenten vindt u hier.

Lees meer

Reglementen

Het cursistenreglement kunt u hier downloaden.

Lees meer

Aanmelden

Apothekersassistenten van apotheken die lid zijn van de Groninger Apotheken Vereniging en apothekersassistenten van apotheekhoudende huisartsen in de regio Groningen kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Daarnaast vindt u hier het aanmeldingsformulier voor cursussen in Friesland.

Lees meer