Assistente van Rôner Apotheek verkozen tot Apothekersassistent van het jaar

Op dinsdag 26 september 2017, de Dag van de Apothekersassistent, werd Gerda Beijert-Scholtens uitgeroepen tot apothekersassistent van het jaar. Zij verwierf deze titel door haar deelname aan de verkiezing ‘Apothekersassistent van het jaar’, die dit jaar voor het eerst werd gehouden.

De verkiezing vond plaats na uitvoerige testen van de kennis, kunde en klantvriendelijkheid van de apothekersassistenten.
Alle deelnemers doorliepen eerst een kennistoets met honderd inhoudelijke vragen, en vervolgens een tweede ronde waarin zij hun aanpak van vier fictieve probleemgevallen beschreven. Drie finalisten werden geconfronteerd met een ‘mystery guest’ die een probleem voorlegde. Hierbij werden de bejegening, probleemanalyse, voorlichting en het gegeven advies beoordeeld.

Gerda Beijert-Scholtens, werkzaam bij De Rôner Apotheek in Roden, won de titel van “Apothekersassistent van het jaar” glansrijk.

Op woensdag 27 september jl. werd Gerda Beijert in de apotheek verrast door een vertegenwoordiging van de organisaties die de verkiezing Apothekersassistent van het Jaar hadden georganiseerd. Zij won een verrassingsreis voor twee personen. Daarnaast kreeg ze een award, een certificaat en natuurlijk een grote bos bloemen. Voor alle medewerkers van de apotheek was er taart. Een jaar lang zal zij ambassadeur van alle apothekersassistenten zijn.
Een beduusde Gerda: ” Ik wilde controleren of ik veel wist. Nou, dat is het geval, weet ik nu.” Apothekers René Kuipers is trots op zijn apothekersassistent en op de positieve uitstraling die haar titel heeft naar de andere apothekersassistenten. “Wij besteden veel aandacht aan nascholing. Dat is belangrijk om het vak goed uit te oefenen Je ziet dat het effect heeft.”

Meer lezen? Volg deze link: naar de website van Optima Farma